Ingrediens: vann

ovnstekt torsk med tilbehør

baersaus-kokt

suppe-nype

suppe-blabaer

suppen kan serveres kald eller varm som dessert • blåbærene kan gjerne erstattes med blokkebær eller en blanding av begge slag • litt hel kanel i suppen gir også god smak

Smørsaus med laurbær

Burre Blanc er veldig lik burre rouge, men er laget på egg og pærer denne passer også utmeret til fet fisk og flyndefisker

Brente mandler i panne

Husk at varmt sukker kan være skadelig å ta på med fingrene

Read More

Lammerull med sursøt løk- og gressløksaus

God og mager mat

Lammerull med sursøt løk- og persillesaus

sorbet-bjornebaer

Sorbet er mer forfriskende en vanlig iskrem den er heller ikke så kaloririk på varme sommerdager er det svalende med en bærsorbet med smak av skog og mark vi kan lage sorbet av ferske eller frossene bær av syltetøy eller saft vin likør eller konjakk kan tilsettes for smakens skyld iblandt tilsettes også litt fløte har vi en sorbetmaskin får sorbeten en jevnere konsistens som regel tilsetter vi stivpiskede eggehviter for å få en bedre konsistens men det er ikke helt nødvendig med eggehviter

sorbet-svarthyll

Sorbet er mer forfriskende en vanlig iskrem den er heller ikke så kaloririk på varme sommerdager er det svalende med en bærsorbet med smak av skog og mark vi kan lage sorbet av ferske eller frossene bær av syltetøy eller saft vin likør eller konjakk kan tilsettes for smakens skyld iblandt tilsettes også litt fløte har vi en sorbetmaskin får sorbeten en jevnere konsistens som regel tilsetter vi stivpiskede eggehviter for å få en bedre konsistens men det er ikke helt nødvendig med eggehviter

sorbet-hylleblomst

Sorbet er mer forfriskende en vanlig iskrem den er heller ikke så kaloririk på varme sommerdager er det svalende med en bærsorbet med smak av skog og mark vi kan lage sorbet av ferske eller frossene bær av syltetøy eller saft vin likør eller konjakk kan tilsettes for smakens skyld iblandt tilsettes også litt fløte har vi en sorbetmaskin får sorbeten en jevnere konsistens som regel tilsetter vi stivpiskede eggehviter for å få en bedre konsistens men det er ikke helt nødvendig med eggehviter

sorbet-krekling

Sorbet er mer forfriskende en vanlig iskrem den er heller ikke så kaloririk på varme sommerdager er det svalende med en bærsorbet med smak av skog og mark vi kan lage sorbet av ferske eller frossene bær av syltetøy eller saft vin likør eller konjakk kan tilsettes for smakens skyld iblandt tilsettes også litt fløte har vi en sorbetmaskin får sorbeten en jevnere konsistens som regel tilsetter vi stivpiskede eggehviter for å få en bedre konsistens men det er ikke helt nødvendig med eggehviter

sorbet-slape-av-sirop

Sorbet er mer forfriskende en vanlig iskrem den er heller ikke så kaloririk på varme sommerdager er det svalende med en bærsorbet med smak av skog og mark vi kan lage sorbet av ferske eller frossene bær av syltetøy eller saft vin likør eller konjakk kan tilsettes for smakens skyld iblandt tilsettes også litt fløte har vi en sorbetmaskin får sorbeten en jevnere konsistens som regel tilsetter vi stivpiskede eggehviter for å få en bedre konsistens men det er ikke helt nødvendig med eggehviter sorbet laget av sirop blir ekstra smakfull og god

baeris-nype

bæris grunnoppskrift 3 eggeplommer 3 ss melis 2-3 dl lettsukkrede ferske eller dypfryste bær 2 ts vaniljesukker 3 dl kremfløte pisk eggeplommer og melis lett og luftig rør inn ønsker bærtilsetting pisk fløten og bland den i eggedosisen sett blanningen i fryseboksen i ca 2 timer rør i kremen av og til slik at fyllet holder seg jevnt fordelt fyll iskremen i form mens den er myk og dunk formen mot kjøkkenbenken for at isen skal bli tettpakket frys isen i minst 5-6 timer hvelv isen før servering dypp formen et øyeblikk i varmt vann hvis isen ikke slipper formen pynt med bær i stedet for bær kan isen smakstilsettes med sirop vi kan også bruke hele egg ikke bare plommene i eggedosisen til vanlig iskrem med hele egg er det nok med to egg i denne porsjonen Iskrem kan varieres i det uendelige der er ofte praktisk å ha en grunnoppfskrift å gå ut i fra tips se andre steder for hvordan du fjerner stener fra frukten enda bedre du får smaker som ikke selges som kan være herlige, se sirop, suppe, grøt, pudding cheeky

hvordan-gelantin

slik kan en gjøre gelantin klar til bruk:

baersaus-ra-baer

serveres til puddinger fløterand fromasjer og is vaniljesaus

baersaus-kokt

baersaus-saft

serveres til puddinger fløterand fromasjer og is vaniljesaus

baersaus-2

saftgele-blokkebaer-krekkling

• vi kan stadig få frem nye varianter av gele • etter hva vi har av saft i huset

saftgele-krekling-2

saftgele-bringebaer-sirop

• vi kan stadig få frem nye varianter av gele • etter hva vi har av saft i huset

grot-hyllebaer

• hyllebærgrøt smaker også deilig uten tilsetting av epler • ta da gjerne litt ekstra hyllebær • det er viktig at eplesmaken ikke dominerer for mye

suppe-sagosaft

enkel å lage • sagosuppe er en velkjent dessert fra våre foreldre og besteforeldre • godt smaker den

suppe-snar

suppe-havregryn-saft

tradisjonell hverdagssuppe • den brukes mindre enn før i takt med mindre bruk av desserter en før • havre er godt for hjertet inneholder umettede essensielle fettsyrer • så la havresupen få renesanse • iblandet god saft av skogens bær får vi en velsmakende og sunn dessert

melk-moltebaer

kompott-bjornebaer

grot-skogsbaer

grot-blabaer-finsk

grot-tyttebaer-rug

grot-tranebaer-epler

baersaus

juleribbe

Ribbe med tilbehør
Loading...
X