Loading...
X

juleribbe

  • Aperture: ƒ/10
  • Credit: ODD LIE
  • Camera: NIKON D800E
  • Taken: 8 november, 2014
  • Focal length: 105mm
  • ISO: 250
  • Shutter speed: 1/250s

juleribbe
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Print Recipe
Ribbe med tilbehør
Porsjoner Prep Time
4 posjoner 2 timer
Cook Time Passive Time
3,5 timer 25 timer
Porsjoner Prep Time
4 posjoner 2 timer
Cook Time Passive Time
3,5 timer 25 timer
juleribbe
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Print Recipe
Ribbe med tilbehør
Porsjoner Prep Time
4 posjoner 2 timer
Cook Time Passive Time
3,5 timer 25 timer
Porsjoner Prep Time
4 posjoner 2 timer
Cook Time Passive Time
3,5 timer 25 timer
Ingredienser
Hovedrett
Pølser
Medisterkaker
saus
  • 1 enh Brun saus eller kraft fra tidligere kan være fryst eller flaske
  • 1 dl hvitvineddik fra flaske
  • 1/2 fl Rødvin
  • 3 ts potetmel
  • 6 dl vann
  • 1 dl vann
  • 100 gr smør uten salt i fast form
  • 1 enh saus fra medisterkakene, fra hver panne før nytt smør legges inn
  • 1 enh saus fra ribben, fra pannen ribba legges inn i
  • 1 stk sil før å sile sausen
poteter
Porsjoner: posjoner
Enheter:
Instructions
forberedelse
  1. Forberedelser: kjeler, gryter panner og ovnpanne gjøres klar
Ribbe
  1. må krydderes , rutes og beina knekkes
  2. prøvde ferdig krydret i pakke , der alle lappene måtte ta'es av og settes i ovnen
  3. ribbe settes i forvarmet ovn
  4. Stekes til angitt tid hvis tidlig sprø svor dekk med alu folie
  5. Ferdig Ribbe
medisterkaker
  1. bland kjøttdeig og løk og salt
  2. bland inn farsedeig
  3. stek kakene
pølser
  1. sosisser er enkle, legg de i panna til ribba 10 min før ferdig tid
poteter
  1. kok poteter etter type og koketid, liker best beate til de sprekker
saus
  1. start med hvitvinseddik, la den reduseres til 1/4 del
  2. ha oppi vin, la dette koke ned til 1/5 del
  3. hvis du har kraft så har du det i nå
  4. hvis du har saus har du det inn nå husk en ts fast saus røres inn av gangen
  5. ha i krydder
  6. ha i saus/smør fra medisterkakene
  7. ha i ribbekraft
  8. tykne kraft hvis nødvending
  9. kan ha i en fløteskvett
  10. reduser ned sausen
  11. smak til sausen
  12. sil sausen så du får vekk løk mm fra medisterkakene
  13. få riktig konsistens på sausen og server
Recipe Notes

Legg gjerne med:

surkål

rødkål

sylteagurker

sennep

og viktigst tyttebær

kan ha med rosenkål

 

Del denne oppskriften

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.