baersaus-2
25. november 2014
Ingredienser
- 4 dl blåbær
- 8 dl vann
- 1 dl sukker ca
- 4 ss Rødvin eller 1-2 ss sitronsaft
- 1 ss potetmel
- 1 litt vann kaldt
- 7 dl nyper friske eller 3 tørre nyper
- 500 g markjordbær
- 1 1/2 dl melk
- 2 stk eggeplommer
- 500 g bringebær
- 1/2 dl sagogryn
- 1/2 dl rosiner
- 1 klype sukker etter smak
- 3 dl saft eller syltetøy
- 1/2 liter molter
- 1 dl fløtemelk like deler fløte og melk
- 1-1 1/4 dl havregryn lettkokte
- 1 dl saft
- 4-5 dl bær i blanding feks blokkebær blåbær og tyttebær
- 4-5 dl hyllebær
- 2 stk epler små
- 3-4 stk tranebær
- 1 stk kanel stykke hel
- 3 dl rugmel
- 1 dl hvetemel
- 1 liter bjørnebær
- 2 kg pærer modene faste
- 2-3 liter tyttebær
- 1/2 stk vaniljestang
- 50 g sagogryn vel 1/2 dl
- 1 ts vaniljesukker
- 2 stk egg
- 2 dl kremfløte
- 1 bs smør
- 5 stk mandler hakkede
- 200 g brød ca 4 dl knust tørt
- 4-5 ss rosiner eller tørkde blåbær
- 1/2 stk sitron revet skall av en
- 1-2 ts sitronsaft
- 6 plater gelantin
- 1/2 dl rom eller bærsaft
Porsjoner:
Enheter:
Instructions
- Bærsaus • serveres til puddinger fløterand fromasjer og is
- vaniljesaus • vaniljesaus serveres til: gele friske eller frossene bær kompott fruktgrøt kaker paier
- Krem
Recipe Notes
•krem serveres til:
friske eller frossene bær
kompott
fruktgrøt
kaker
paier
• gele
Bedre bærsaus
Del denne oppskriften
Siste kommentarer