Loading...
X

tips-eggeplomme-oppbevaring


 Eggeplomme – oppbevaring

Jeg synes stadig at jeg får eggeplommer til overs når jeg baker, så det må jo være et tegn på at mange kaker inneholder flere eggehviter enn eggeplommer. Et problem er at eggeplommer er vanskeligere å oppbevare enn eggehviter.


Tips:

Som regel pleier jeg å planlegge slik at når jeg vet at jeg kommer til å bake noe som gir mange eggeplommer til overs, lager eller baker jeg samtidig noe som gjør at jeg kan bruke dem opp samme dag. Enkel måte er jo å bruke opp eggeplommene til å lage eggerøre eller en omelett eller å tilsette dem i fløtebaserte sauser og supper. Kaker som ofte krever mange eggeplommer er iskaker eller kaker fylt med eggekrem. Mange desserter inneholder dessuten ekstra mange eggeplommer. For øvrig går det som regel fint å bruke eggeplommer i gjærbakst og i formkaker. Eggeplommer kan også brukes til pensling av gjærbakst (men kan tynnes ut med en skvett melk).

Hvis du ikke bruker opp eggeplommene samme dag, er min erfaring at den beste måten å oppbevare eggeplommer på er å røre dem sammen i en kopp med en liten klype sukker og så fryse ned. Tines igjen i romtemperatur.

 

 

 

 

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.