Loading...
X

tips-hasselnotter

 


 

 Hasselnøtter – skålding

Noen kakeoppskrifter gir anvisning på at skallet fra hasselnøtter skal fjernes. Dette gjøres ved å riste dem i ovnen, hvilket også gir en ektra god smak til nøttene.


Tips:

Hasselnøtter ristes aller enklest ved at du har dem utover en tørr stekeplate som settes i ovnen ved ca 200 – 225 grader. Stek i ca 10-15 min. Sjekk innimellom om de er ferdige. Skallet skal blir sprøtt og porøst og skal lett kunne gnis av med et kjøkkenhånkle. Hvis det er veldig vanskelig å gni av skallet, må nøttene stå i ovnen litt lenger.

PS: Min erfaring er at det varierer hvor godt skallet sitter fast på nøttene, slik at noen er tidlig ferdig ristet, mens andre må stå en god del lenger enn angitt ovenfor.

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.