Loading...
X

tips-eggekrem


 Eggekrem

Hjemmelaget eggekrem er nydelig som fyll i boller, skolebrød, hvetestang eller bløtkake. Den ekstra gode typen kjennetegnes av at den inneholder mange eggeplommer og ekte vaniljestang.


Tips:

Dette er en fin grunnoppskrift på eggekrem (om du bruker melk eller fløte eller en blanding av disse avhenger av hvor tykk og mektig du vil ha eggekremen):

5 dl melk/fløte
1 vaniljestang
4 eggeplommer
35 g maizena
100 g sukker

Ha melk/fløte i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med små svarte frø på innsiden. Ha dette i melken/fløten og ha deretter også den oppsnittede vaniljestangen i melken/fløten. Gi dette et oppkok. Ta ut vaniljestangen.

Pisk sammen eggeplommer, maizena og sukker i en bolle med en stålvisp. Hell litt av den varme melken/fløten i eggeblandingen under stadig pisking. Hell så alt tilbake i kjelen mens du rører kraftig og blandingen tykner. Pass nøye på så kremen ikke svir seg.

Ha eggekremen i en bolle og dekk til med plastfolie. Settes i kjøleskapet til eggekremen er kald
 

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.