Loading...
X

tips-dynking-av-kaker

Dynking av kaker

Dynking av kakebunner forhindrer at kaken kjennes tørr. I tillegg kan dynkingen gi ekstra smak til kaken.


Tips:

Dynking av kakebunner foretas ved å bruke en spiseskje og forsiktig øse litt og litt over kakebunnene. Det er ikke nødvendig å bløtlegge hele kakebunnen, bare noen områder. Det kan være spesielt lurt å dynke langs kanten på kakebunnene, fordi det ofte er der at kaken blir mest tørr.

Vanlig mengde til å dynke en kake er 1/2 – 1 dl. Tilpass mengden på dynkingen etter når kaken skal spises. Dersom en fylt kake ikke skal serveres før neste dag, er det som regel ikke nødvendig å dynke noe særlig, fordi fyllet da vil avgi fuktighet til kakebunnene. Skal kaken imidlertid spises rett etter at den er fylt, kan det lønne seg å dynke litt ekstra.

Tips til dynking av bløtkaker som er fylt med hermetisk frukt er å bruk laken fra hermetikkboksen. Sjokoladekaker blir ofte gode hvis de dynkes med litt kaffe eller med likør. Ønsker du ikke å gi kaken noen spesiell smak, er det ofte best å dynke kaken med litt melk
 

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.