Loading...
X

tips-egg-skille

Egg – skille

Oppskrifter angir ofte at man skal skille eggene, det vil si separere eggeplommen fra eggehviten. For eksempel brukes det kun eggeplommer når du skal lage is, mens det bare er eggehviten som skal benyttes når man lager marengs eller kransekake. Av og til hender det at oppskriften angir at man skal bruke både eggeplommen og eggehviten, men at de skal skilles og piskes for seg (for eksempel når man lager fromasj).


Tips:

Det er egentlig ikke vanskelig å dele egg hvis man bare er litt forsiktig. Slå egget varsomt, men bestemt, inntil en skarp kant (f.eks. inntil kanten på et glass). Hold egget over en skål. Del skallet på egget forsiktig i to, mens du beholder eggeplommen i den ene halvdelen av skallet. Flytt eggeplommen så forsiktig fra den ene skalldelen til den andre, mens du lar eggehviten skli ned i skålen. Ha eggeplommen så over i en annen skål.

NB! Det er ofte viktigere at det ikke kommer noe eggeplomme i eggehviten enn omvendt, fordi eggehviter ikke lar seg stivpiske hvis de inneholder eggeplomme. Hvis du altså skal stivpiske eggehviter, er det bedre å slutte med skillingen litt for tidlig hvis du tror at eggeplommen er i ferd med å gå i stykker, selv om dette innebærer at du kanskje ikke har fått med deg alt av eggehviten
 

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.