Loading...
X

tips-deling-av-kake

 Deling av kake – tynne kakebunner

De fleste festkaker inneholder fyll, og forutsetter således at kakebunnen deles i to eller tre kakebunner.


Tips:

Når du skal dele en kakebunn, bruker du en stor brødkniv eller lignede, som har tagger. Hold kniven flat og skjær opp bunnene med øyemål. Det gjør som regel ikke så mye at kakebunnene ikke er like tykke over det hele. Dette skjuler du når du fyller kaken.

Dersom du plutselig ser at den ene kakebunnen ble ALT for tynn på et område (for eksempel at det blir et hull i midten), men en annen bunn blir tilsvarende for tykk på et annet område, kan du reparere dette ved å skjære av den tykke bunnen. Når du fyller kaken, skjøter du kakebunnen sammen med den biten du skjærte av, og ingen merker noen ting etter at kaken er fylt.

En kakebunn som er svært skjør i konsistensen, vil lett kunne gå i stykker når du skjærer i den (typisk nøttekaker og andre kakebunner som inneholder lite hvetemel). Et kjempegodt tips er da å enten ha kaken innpakket i plast i kjøleskapet over natten, eller (hvis du ikke har tid til å vente) en 30-60 min i fryseren. Kaken vil da bli skikkelig kald, noe som gjør at den blir stivere og derfor mye lettere å dele i tynne bunner uten at den går i stykker.

Noen kakebunner er så myke at de rett og slett er umulige å dele uten at de smuldrer i stykker. I så fall vil det stå i oppskriften at kakebunnene skal stekes hver for seg i hver sin kakeform. Dette er tungvint, men eneste løsning for visse typer kaker
 

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.