tips-dynking-av-kaker
7. desember 2014
Dynking av kaker
Dynking av kakebunner forhindrer at kaken kjennes tørr. I tillegg kan dynkingen gi ekstra smak til kaken.
Tips:
Dynking av kakebunner foretas ved å bruke en spiseskje og forsiktig øse litt og litt over kakebunnene. Det er ikke nødvendig å bløtlegge hele kakebunnen, bare noen områder. Det kan være spesielt lurt å dynke langs kanten på kakebunnene, fordi det ofte er der at kaken blir mest tørr.
Vanlig mengde til å dynke en kake er 1/2 – 1 dl. Tilpass mengden på dynkingen etter når kaken skal spises. Dersom en fylt kake ikke skal serveres før neste dag, er det som regel ikke nødvendig å dynke noe særlig, fordi fyllet da vil avgi fuktighet til kakebunnene. Skal kaken imidlertid spises rett etter at den er fylt, kan det lønne seg å dynke litt ekstra.
Tips til dynking av bløtkaker som er fylt med hermetisk frukt er å bruk laken fra hermetikkboksen. Sjokoladekaker blir ofte gode hvis de dynkes med litt kaffe eller med likør. Ønsker du ikke å gi kaken noen spesiell smak, er det ofte best å dynke kaken med litt melk
Siste kommentarer