sorbet-krekling
4. desember 2014
Sorbet er mer forfriskende en vanlig iskrem
den er heller ikke så kaloririk
på varme sommerdager er det svalende med en bærsorbet med smak av skog og mark
vi kan lage sorbet av ferske eller frossene bær av syltetøy eller saft
vin likør eller konjakk kan tilsettes for smakens skyld
iblandt tilsettes også litt fløte
har vi en sorbetmaskin får sorbeten en jevnere konsistens
som regel tilsetter vi stivpiskede eggehviter for å få en bedre konsistens
men det er ikke helt nødvendig med eggehviter
|
|
Sorbet er mer forfriskende en vanlig iskrem
den er heller ikke så kaloririk
på varme sommerdager er det svalende med en bærsorbet med smak av skog og mark
vi kan lage sorbet av ferske eller frossene bær av syltetøy eller saft
vin likør eller konjakk kan tilsettes for smakens skyld
iblandt tilsettes også litt fløte
har vi en sorbetmaskin får sorbeten en jevnere konsistens
som regel tilsetter vi stivpiskede eggehviter for å få en bedre konsistens
men det er ikke helt nødvendig med eggehviter
|
Ingredienser
- her er ingrediensene
- 3 dl krekklingssaft
- 1 litt appelsin saft av en stor
- 1/2 dl vann
- 1 ss rom eller konjakk
- 1 stk eggehvite
- grunnoppskrift
- 1/2 liter bær ferske eller frossene
- 3 dl vann
- 1 dl sukker ca
- 1-2 ss sitronsaft
- 2 stk eggehviter
Porsjoner:
Enheter:
Instructions
- De ferske bærene kan byttes ut med 2 1/2 dl syltetøy og 2 1/2 dl vann eller 5 dl ganske sterk saft
- spar noen av bærene til pynt mos resten og gni eventuelt bærmosen gjennom en sikt, det kan henne du bør tilsette vann eller melis som hjelper å få gjennom massen og ikke skinnet
- tilsett vann sukker og sitronsaft
- hell massen i en bolle og frys den et par timer til den er halvstiv
- visp den opp av og til
- bruker vi saft så blandes saft vann og sitronsaft i en bolle og fryses på samme måte
- visp den halvstive massen til skum
- stivpisk eggehvitene og rør dem inn i bærmassen
- frys på nytt til sorbeten er klar det tar ca 2 timer
- rør sorbeten til en snøaktig masse før servering
- fordel den i posjonsskåler og pynt med bær
- den tiner raskt og må derfor spises umiddelbart
- saft av ville bær egener seg utmerket til sorbet
Recipe Notes
alternativ som er enklere
1 boks hermetiske frukt, fryst ned
saften av 1 lime
Skjær de frosne frukten i mindre biter og
kjør med lime i en kjøkkenmaskin
til du har en jevn og luftig sorbet.
Server med en gang, eller sett tilbake i fryseren.
Hermetiske frukt er ofte altfor søte og smaker litt lite spennende.
Med en dypfryser,
en kjøkkenmaskin og
en skvett med lime,
kan du forvandle frukten til en deilig sorbet.
Bedre sorbet
Del denne oppskriften
Siste kommentarer