saftgele-baer
25. november 2014
Ingredienser
- 1 pk gelepulver med jordbær- eller bringebærsmak
- 5 dl bær friske eller dypfryste blåbær og bringebær
Porsjoner:
Enheter:
Instructions
- • løs opp gelepulveret etter anvisningen på pakken
- • hell litt av geleen i bunnen av en dessertbolle og la den stivne
- • halvtin dypfryste bær
- • fyll bærene i bollen og hell geleen over
- • sett den kaldt for å stivne
- • server vaniljesaus til
- saftgele
- • kan lages av alle sorter saft ev et slag eller flere slag i blanding
- • rå saft er ekstra friskt og godt til gele
- • forskjellig smakstilsetting som sitronsaft krydder vin konjakk o.l. setter ofte en ekstra spiss på geleen
- • vi blander saft og vann noe sterkere en vanlig drikke
- grunnoppskrift
- • 1 liter blanding av saft og vann
- • eventuelt litt sukker
- • 10-12 plater gelatin
- • legg gelantin 5-10 minutter i i bløt i kaldt vann
- • løs den opp i 1/4 kokende vann
- • avkjøl til den er lunken
- • bland saft og vann og
- • tilsett gelantin i en tynn stråle under god omrøring
- • hell gellen i form eller dessertgolle
- • sett den kald for å stivne
- • server en god vaniljesaus til
Del denne oppskriften
Siste kommentarer