saftgele-baer
25. november 2014
        Ingredienser    
                - 1 pk gelepulver med jordbær- eller bringebærsmak
 - 5 dl bær friske eller dypfryste blåbær og bringebær
 
        
    Porsjoner: 
    
                
        
    Enheter:
    
        
        Instructions    
                - • løs opp gelepulveret etter anvisningen på pakken
 - • hell litt av geleen i bunnen av en dessertbolle og la den stivne
 - • halvtin dypfryste bær
 - • fyll bærene i bollen og hell geleen over
 - • sett den kaldt for å stivne
 - • server vaniljesaus til
 - saftgele
 - • kan lages av alle sorter saft ev et slag eller flere slag i blanding
 - • rå saft er ekstra friskt og godt til gele
 - • forskjellig smakstilsetting som sitronsaft krydder vin konjakk o.l. setter ofte en ekstra spiss på geleen
 - • vi blander saft og vann noe sterkere en vanlig drikke
 - grunnoppskrift
 - • 1 liter blanding av saft og vann
 - • eventuelt litt sukker
 - • 10-12 plater gelatin
 - • legg gelantin 5-10 minutter i i bløt i kaldt vann
 - • løs den opp i 1/4 kokende vann
 - • avkjøl til den er lunken
 - • bland saft og vann og
 - • tilsett gelantin i en tynn stråle under god omrøring
 - • hell gellen i form eller dessertgolle
 - • sett den kald for å stivne
 - • server en god vaniljesaus til
 
        Del denne oppskriften    
                
			
Siste kommentarer