juleribbe
9. november 2014
- Aperture: ƒ/10
- Credit: ODD LIE
- Camera: NIKON D800E
- Copyright: ODD LIE oldelphi.com h
- Focal length: 105mm
- ISO: 250
- Shutter speed: 1/250s
Ingredienser
Hovedrett
- 1 stk ribbe 2 kg
Pølser
- 1 pk pølser sosisser
saus
- 1 enh Brun saus eller kraft fra tidligere kan være fryst eller flaske
- 1 dl hvitvineddik fra flaske
- 1/2 fl Rødvin
- 3 ts potetmel
- 6 dl vann
- 1 dl vann
- 100 gr smør uten salt i fast form
- 1 enh saus fra medisterkakene, fra hver panne før nytt smør legges inn
- 1 enh saus fra ribben, fra pannen ribba legges inn i
- 1 stk sil før å sile sausen
poteter
- 18 stk poteter helst beate
Porsjoner: posjoner
Enheter:
Instructions
forberedelse
- Forberedelser: kjeler, gryter panner og ovnpanne gjøres klar
poteter
- kok poteter etter type og koketid, liker best beate til de sprekker
saus
- start med hvitvinseddik, la den reduseres til 1/4 del
- ha oppi vin, la dette koke ned til 1/5 del
- hvis du har kraft så har du det i nå
- hvis du har saus har du det inn nå husk en ts fast saus røres inn av gangen
- ha i krydder
- ha i saus/smør fra medisterkakene
- ha i ribbekraft
- tykne kraft hvis nødvending
- kan ha i en fløteskvett
- reduser ned sausen
- smak til sausen
- sil sausen så du får vekk løk mm fra medisterkakene
Recipe Notes
Legg gjerne med:
surkål
rødkål
sylteagurker
sennep
og viktigst tyttebær
kan ha med rosenkål
Del denne oppskriften
Siste kommentarer