juleribbe
9. november 2014
- Aperture: ƒ/10
 - Credit: ODD LIE
 - Camera: NIKON D800E
 - Copyright: ODD LIE oldelphi.com h
 - Focal length: 105mm
 - ISO: 250
 - Shutter speed: 1/250s
 
        Ingredienser    
                
        Hovedrett    
                - 1 stk ribbe 2 kg
 
        Pølser    
                - 1 pk pølser sosisser
 
        saus    
                - 1 enh Brun saus eller kraft fra tidligere kan være fryst eller flaske
 - 1 dl hvitvineddik fra flaske
 - 1/2 fl Rødvin
 - 3 ts potetmel
 - 6 dl vann
 - 1 dl vann
 - 100 gr smør uten salt i fast form
 - 1 enh saus fra medisterkakene, fra hver panne før nytt smør legges inn
 - 1 enh saus fra ribben, fra pannen ribba legges inn i
 - 1 stk sil før å sile sausen
 
        poteter    
                - 18 stk poteter helst beate
 
        
    Porsjoner: posjoner
    
                
        
    Enheter:
    
        
        Instructions    
                
        forberedelse    
                - Forberedelser: kjeler, gryter panner og ovnpanne gjøres klar
 
        poteter    
                - kok poteter etter type og koketid, liker best beate til de sprekker
 
        saus    
                - start med hvitvinseddik, la den reduseres til 1/4 del
 - ha oppi vin, la dette koke ned til 1/5 del
 - hvis du har kraft så har du det i nå
 - hvis du har saus har du det inn nå husk en ts fast saus røres inn av gangen
 - ha i krydder
 - ha i saus/smør fra medisterkakene
 - ha i ribbekraft
 - tykne kraft hvis nødvending
 - kan ha i en fløteskvett
 - reduser ned sausen
 - smak til sausen
 - sil sausen så du får vekk løk mm fra medisterkakene
 
        Recipe Notes    
                Legg gjerne med:
surkål
rødkål
sylteagurker
sennep
og viktigst tyttebær
kan ha med rosenkål
        Del denne oppskriften    
                
			
        






Siste kommentarer