baersaus-vilt-blabaer
25. november 2014
        Ingredienser    
                - 3 dl blåbær
 - 1 ts salt
 - 1 stk vilt avskjær hvis du har
 - 1 stk gulrot
 - 1 stk løk
 - purregrønt litt
 - 5 dl viltkraft eller god buljong
 - 3 pepperkorn
 - 1 beger creme fraishe eller
 - 2 dl seterrømme
 - 2-3 maisenamel
 
        
    Porsjoner: 
    
                
        
    Enheter:
    
        
        Instructions    
                - • skjær grønsakene i biter brun smøret i en kjele
 - • og fres grønnsakene og eventuelt avskjær til det er godt brunet
 - • tilsett kraft eller buljong blåbær og pepperkorn
 - • la dette småkoke med lokket på gløtt i 30 minutter
 - • sil kraften over i et litermål press for å få med ekstra kraft
 - • det skal nå være ca 3 dl kraft
 - • hell kraften tilbake i kjelen
 - • pisk inn creme fraiche eller rømme
 - • la dette koke ved middels varme uten lokk i 5 minutter
 - • jevn sausen ut med majsena rørt ut i litt kaldt vann til den blir passe tykk
 
        Recipe Notes    
                vaniljesaus
• vaniljesaus serveres til:
gele
friske eller frossene bær
kompott
fruktgrøt
kaker
paier
Krem
•krem serveres til:
friske eller frossene bær
kompott
fruktgrøt
kaker
paier
• gele
Bedre bærsaus
        Del denne oppskriften    
                
			
Siste kommentarer