baersaus-vannilje-2
25. november 2014
Ingredienser
- 2 ss sukker
- 3 stk eggeplommer
- 3 dl fløte tynn
- 1/2 stk vaniljestang
- 2 dl kremfløte
Porsjoner:
Enheter:
Instructions
- • kok opp fløten med vaniljestangen
- • splittet på langs
- • ta kjelen av varmen og la vaniljen få trekke i fløten ca 15 minutter
- • pisk sammen eggeplommer og sukker og hell blandingen i kjelen
- • varm langsomt opp under stadig visping til sausen er passe tykk
- • - den må ikke koke!
- • ta opp vaniljestangen og avkjøl sausen i kaldt vann
- • pisk kremfløten stiv og rør den inn i sausen like før servering
- uten bær
Recipe Notes
Bærsaus
• serveres til puddinger fløterand fromasjer og is
vaniljesaus
• vaniljesaus serveres til:
gele
friske eller frossene bær
kompott
fruktgrøt
kaker
paier
Krem
•krem serveres til:
friske eller frossene bær
kompott
fruktgrøt
kaker
paier
• gele
Bedre bærsaus
Del denne oppskriften
Siste kommentarer