baersaus
23. november 2014
        Ingredienser    
                - 4 dl blåbær
 - 8 dl vann
 - 1 dl sukker
 - 4 ss Rødvin eller 1-2 ss sitronsaft
 - 1 ss potetmel
 - 1 litt vann kaldt
 - 7 dl nyper friske eller 3 tørre nyper
 - 500 g markjordbær
 - 1 1/2 dl melk
 - 2 stk eggeplommer
 - 500 g bringebær
 - 1/2 dl sagogryn
 - 1/2 dl rosiner
 - 1 stk sukker etter smak
 - 3 dl saft eller syltetøy
 - 1/2 liter molter
 - 1 dl fløtemelk like deler fløte og melk
 - 1-1 1/4 dl havregryn lettkokte
 - 1 dl saft
 - 4-5 dl bær i blanding feks blokkebær blåbær og tyttebær
 - 4-5 dl hyllebær
 - 2 stk epler små
 - 3-4 stk tranebær
 - 1 stk kanel stykke hel
 - 3 dl rugmel
 - 1 dl hvetemel
 - 1 liter bjørnebær
 - 2 kg pærer modene faste
 - 2-3 liter tyttebær
 - 1/2 stk vaniljestang
 - 50 g sagogryn vel 1/2 dl
 - 1 ts vaniljesukker
 - 2 stk egg
 - 2 dl kremfløte
 - 1 bs smør
 - 5 stk mandler hakkede
 - 200 g brød ca 4 dl knust tørt
 - 4-5 ss rosiner aller tørkde blåbær
 - 1/2 stk sitron revet skall av en
 - 1-2 ts sitronsaft
 - 6 plater gelantin
 - 1/2 dl rom eller bærsaft
 
        
    Porsjoner: 
    
                
        
    Enheter:
    
        
        Instructions    
                - Bærsaus
 - • serveres til puddinger fløterand fromasjer og is
 - vaniljesaus
 - • vaniljesaus serveres til:
 - gele
 - friske eller frossene bær
 - kompott
 - fruktgrøt
 - kaker
 - paier
 - Krem
 - •krem serveres til:
 - friske eller frossene bær
 - kompott
 - fruktgrøt
 - kaker
 - paier
 - • gele
 - Bedre bærsaus
 
        Del denne oppskriften    
                
			
Siste kommentarer