Loading...
X

tyttebaerpaerer

2 kg modene faste pærer

2-3 liter tyttebær

1-1 1/2 liter vann

til hver liter avrendt saft: 6-7 dl sukker

2-3 stykker hel kanel

1/2 vaniljestang 

  • kok tyttebær og vann til bærene har gitt fra seg saften
  • hell massen i sileklede og la saften renne fra
  • mål saften og hell den i en kasserolle
  • tilsett sukker kanel og vaniljestang
  • og la saften koke til den ser klar ut
     
  • vask og skrell pærene skrap stilkene og klipp litt av dem
  • del pærene hvis de er store og fjærn kjernehuset
  • legg pærene etter hvert i den ferdige tyttebærsaften og
  • la dem koke forsiktig og legg dem varme rett i varme norgesglass
  • kok laken godt opp og øs den varm over pærene
  • pass på at laken dekker pærene helt
  • skru lokket på
  • og oppbevar tyttebærpærene kjørlig

dette er en god gammeldags dessert som er i ferd med å gå i glemmeboken

lager vi en stor posjon har vi siden lettvint dessert å ta til

server krem eller is til pærene

 

 

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.