tyttebaerpaerer
16. november 2014
2 kg modene faste pærer
2-3 liter tyttebær
1-1 1/2 liter vann
til hver liter avrendt saft: 6-7 dl sukker
2-3 stykker hel kanel
1/2 vaniljestang
- kok tyttebær og vann til bærene har gitt fra seg saften
- hell massen i sileklede og la saften renne fra
- mål saften og hell den i en kasserolle
- tilsett sukker kanel og vaniljestang
-
og la saften koke til den ser klar ut
- vask og skrell pærene skrap stilkene og klipp litt av dem
- del pærene hvis de er store og fjærn kjernehuset
- legg pærene etter hvert i den ferdige tyttebærsaften og
- la dem koke forsiktig og legg dem varme rett i varme norgesglass
- kok laken godt opp og øs den varm over pærene
- pass på at laken dekker pærene helt
- skru lokket på
- og oppbevar tyttebærpærene kjørlig
dette er en god gammeldags dessert som er i ferd med å gå i glemmeboken
lager vi en stor posjon har vi siden lettvint dessert å ta til
server krem eller is til pærene
Siste kommentarer