Loading...
X

portogisisk-spekemat

Relish

1 kg tørkede fikener

1 1/2 dl rødvin

4 kryddernelliker

1 ts sort pepper

1 ss hvitvitseddik

2 1/2 dl portvin

1 ts havsalt

1 ss extra vergin olivenolje

 

tilbehør

pershutoskinke

chorizopølse

skiver av god fast
portogisisk fjellost

sprøstekt brød

  • Bløtlegg fikenene
    i rødvin i en time eller så

     
  • tilsett kryddernellihk pepper
    og eddik

     
  • la det småkoke forsiktig
    til væsken tykner

     
  • ha i portvin og salt
     
  • gi ett oppkok
    la det koke et par minutter

     
  • sett det så til avkjøling
     
  • ta halvparten av fikenmassen
    og mos det i en hurtigmikser
    sammen med oljen
    til den blir jevn og glatt

     
  • bland dette sammen med resten
    av fikenmassen
    slik at du får en interesant konsistens

     
  • denne relishen holder seg i lange tider
    og er yppelig til svine og lammekjøtt
    den setter også en ekstra spiss
    på ostesmørbrød eller tapas

     
  • skjær skinke pølse og
  • ost i tynne skiver
  • server en raus klatt relish
  • og litt godt brød ved siden av

4 posjoner

denne relishen passer yppelig
til alsags spekemat
persutoskinke er nåkså spesiellt
da grisene blir foret med
kastanjer og urter

men parmaskinke
eller spansk serrano
er også utmerket

likesom allslags krydret
pølse eller salami

og spansk manhegoost
hvis du ikke får tak i portogisisk

jeg liker spesielt godt denne relishen
sammen med bresola
– saltet tørket oksekjøtt

søren heller mulighetene er uendelige 

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.