Loading...
X

caldo-verde

1 lite glass portvin

2 skikkelig
lubbene løker
finhakket

4 hvitløksfedd
knust

4 ss olivenolje

6 store poteter
vasket skrelt
og skåret i terninger

1 1/2 liter god
grønnsaks- eller
hønsekraft

300 g chorizo
hakket i små
terninger

1 stor bundt grønne
blad eller kål

2 laurbærblad

røkt paprikapulver

og olivenolje

til dressing

nystekt grovbrød

som tilbehør 

  • først drikker du litt portvin
    – det hjelper deg med å
    komme i rett stemning 

     
  • varm opp oljen i den
    store pannen din

     
  • la løk og hvitløk surre
    i om lag 5 minutter
    til de blir blanke

     
  • ha i pølsebitene
    og la blandingen
    fortsette å surre
    som en newcasleman
    i en stavekonkuranse

     
  • ha i potetterningene
    som vil trekke til seg all
    smaken fra pølsa

     
  • tilsett kraft og laurbærblad
  • krydre med salt og pepper
  • og la det småkoke til
    potetene er myke
    – i om lag 12 – 15  minutter

     
  • hakk i mellomtiden de
    grønne bladene eller kålen
    skikkelig fint 
    – og jeg mener skikkelig fint
    – finere en en kolibris avklippede tåneiler

    eller gjør som oss
    og gå ut og kjøp en grønsakskutter
    som er spesiallaget for
    akkurat dette formålet


     

  • når potetene er ferdig
     
  • så mos dem i kraften for å jevne den
     
  • forvell det grønne i en annen kjele
    i 1 minutt for å fjerne
    eventuelle bitterstoffer

    og hell deretter fra kokekraften 

    la det grønne renne av seg

    og tiilsett så mye av det som
    du får plass til i den kokende suppa
    – hvis du liker kraftig suppe så ha i mye;
    liker du en lettere suppe så ha i mindre


     

  • la suppa trekke i noen minutter 
     
  • bland paprilapulveret i olivenoljen
     
  • hell denne juvelrøde oljen i en spiral
    i den irrgrønne suppa
    og server til gjengen sammen
    med nystekt grovbrød
    og et smil så var det bare å ta i mot rosen  

8 posjoner

Caldo verde er muligens Portogals nasjonalrett
og portogiserene syns å være blandt
de største suppespiserne på kloden
vi har laget vår egen vri på
den tradisjonelle Caldo Verde
der vi har tilsatt deilig rød krydret chorizopølse 

Du trenger en romslig panne til dette!!

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.