tomat-og-chorizolacorda
16. november 2014
3 ss olivenolje
1 løk
skrelt og
skåret i skiver
6 hvitløksfedd
skrelt og knust
2 x 400 g
hermetiske tomater
avrent
1 ts tørket oregano
2 laurbær
3 ss bladpersille hakket
1 1/2 liter kraft
grønsaks-
eller hønse-
250 g chorizo
250 g sideflesk av svin
1 stor loff
2 ss frisk basilikum
hakket
tilbehør
revet parmesan
eller pecorino
posjerte egg
kan sløyfes
-
varm opp oljen og
la løk og hvitløk surre i noen minutter
ha i tomater oregano laurbærblad
persille og kraft
-
mos alt sammen og la det surre i 15 minutter
-
hakk i mellomtia chorizopølsa
i små biter
og skjær sideflesket i terninger
-
stek kjøttmaten i en tørr stekepanne
til den blir sprø og lett karamelisert
sett til side
-
skjær skorpa av loffen
riv brødet i små rufsete biter
og fordel dem i dype talerkenerha kjøttmat og basilikum opp i suppa
og smak til med salt og pepperhell suppa over brødet
og rør om
6 posjoner
Acordaer er supper som jevnes med brød
når de lages som hovedrett med sjømat
er de som kulenariske forundringspakker
der du graver gjennom den varme
bløte herligheten og avdekker
reker, muslinger og iblent hummer på bunnen
denne suppa er inmidlertid skikkelig kosemat .
en deilig tomat og chorizosuppe
som er inspirert av barndomen vår
da vi pleide å bløtlegge brød
i hermetisk tomatsuppe
til den lignet på en bolle med deig
– tenk så deilig det var!
vi pleide å gjøre det med
stekte ostesmørbrød med dette var
fy-fy og vi måtte slutte før vi
ble som Elvis
denne suppa er god med litt
revet parmesan eller pecorino på toppen
hvis du vil ha den vegitarisk så bare sløyfe kjøttet
i Portogal er det er det en tradisjon
å posjere egg i kraften
og servere ett til hver i posjonstallerkener
arme riddere oppå tomatsuppe
…
ååååh vi kunne fortsette i det uendelige!!
Siste kommentarer