Loading...
X

tomat-og-chorizolacorda

3 ss olivenolje

1 løk
skrelt og
skåret i skiver

6 hvitløksfedd
skrelt og knust

2 x 400 g
hermetiske tomater
avrent

1 ts tørket oregano

2 laurbær

3 ss bladpersille hakket

1 1/2 liter kraft
grønsaks-
eller hønse-

250 g chorizo

250 g sideflesk av svin

1 stor loff

2 ss frisk basilikum
hakket

 

tilbehør

revet parmesan
eller pecorino

posjerte egg
kan sløyfes

  • varm opp oljen og
    la løk og hvitløk surre i noen minutter
    ha i tomater oregano laurbærblad
    persille og kraft

     
  • mos alt sammen og la det surre i 15 minutter
     
  • hakk i mellomtia chorizopølsa
    i små biter
    og skjær sideflesket i terninger

     
  • stek kjøttmaten i en tørr stekepanne
    til den blir sprø og lett karamelisert
    sett til side

     
  • skjær skorpa av loffen
    riv brødet i små rufsete biter
    og fordel dem i dype talerkener

     

    ha kjøttmat og basilikum opp i suppa
    og smak til med salt og pepper

    hell suppa over brødet
    og rør om 

6 posjoner

Acordaer er supper som jevnes med brød
når de lages som hovedrett med sjømat
er de som kulenariske forundringspakker
der du graver gjennom den varme
bløte herligheten og avdekker
reker, muslinger og iblent hummer på bunnen

denne suppa er inmidlertid skikkelig kosemat .
en deilig tomat og chorizosuppe
som er inspirert av barndomen vår
da vi pleide å bløtlegge brød
i hermetisk tomatsuppe
til den lignet på en bolle med deig

– tenk så deilig det var!

vi pleide å gjøre det med
stekte ostesmørbrød med dette var
fy-fy og vi måtte slutte før vi
ble som Elvis

denne suppa er god med litt
revet parmesan eller pecorino på toppen

hvis du vil ha den vegitarisk så bare sløyfe kjøttet

i Portogal er det er det en tradisjon

å posjere egg i kraften

og servere ett til hver i posjonstallerkener

arme riddere oppå tomatsuppe

 

 

ååååh vi kunne fortsette i det uendelige!!  

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.