suppe
16. november 2014
4 dl blåbær
8 dl vann
ca 1 dl sukker
4 ss rødvin eller 1-2 ss sitronsaft
1 ss potetmel
litt kaldt vann
7 dl friske nyper eller 3 dl tørre nyper
500 g markjordbær
1 1/2 dl melk
2 eggeplommer
500 g bringebær
1/2 dl sagogryn
1/2 dl rosiner
sukker etter smak
3 dl saft eller syltetøy
1/2 liter molter
fløtemelk like deler fløte og melk
1-1 1/4 dl lettkokte havregryn
1 dl saft
4-5 dl bær i blanding feks blokkebær blåbær og tyttebær
4-5 dl hyllebær
2 små epler
3-4 tranebær
1 stykke hel kanel
3 dl rugmel
1 dl hvetemel
1 liter bjørnebær
2 kg modene faste pærer
2-3 liter tyttebær
1/2 vaniljestang
50 g vel 1/2 dl sagogryn
1 ts vaniljesukker
2 egg
2 dl kremfløte
1 bs smør
5 hakkede mandler
200 g ca 4 dl knust tørt brød
4-5 ss rosiner aller tørkde blåbær
revet skall av en 1/2 sitron
1-2 ts sitronsaft
6 plater gelantin
1/2 dl rom eller bærsaft
- f
g
- t
bedre suppe
Siste kommentarer