Loading...
X

meksikansk-sjokoladepudding

80 g rosiner mezcal eller tiquila

200 g loff delp i terninger

500 g sjokolade (70% kakao) hakket

2 ss ekspressokaffe

3 store egg

1 kopp creme fraiche

1 1/4 dl sur fløte

50 g sukker

12 ts malt kanel

de deilige frøene fra en vaniljestang

smør til smøring til formene

 

saus:

2 1/4 mandarinjuice

2 ss sukker

2 mongoer delt i to og utkjernet

revet skall av 1 lime

2 ss cointreau

 

aternativ blåbær og drambuie saus

2 1/4 dl mandarinsaus

2 ss sukker

500 g blåbær

2 ss drambuie

 

tilbehør

pisket kremfløte

revet sjokolade

 

  • ha rosinene i en bolle

  • hell på mezcal eller tequila

  • og la rosinene svelle ca 1 time

  • forvarm stekeovnen til 180oC

  • og sett inn loffbitene i ca 10 minutter

  • sett til side

  • la ovnen stå på hvis du skal

  • steke puddingene etter den første metoden

  • smelt sjokoladen i en bolle over

  • en småkokende vannkjele

  • og tilsett kaffen

  • slå av varmen

  • men la bollen stå stå over kjelen

  • for å holde sjokoladen varm

  • visp eggene i en bolle sammen

  • med creme fraiche sur fløte

  • sukker kanel og vaniljefrø

  • hell dette oppi sjokoladeblandingen

  • mens du visper kontinuerlig

  • rør inn de bløtlagte rosinene

  • og de ristede loffterningene

  • og la blandingen stå og godgjøre

  • seg i om lag 2 timer (eller natta over)

  •  

  • smør kaffekoppene eller puddingformene

  • raust med smør

  • fyll i røre til 1/2 cm +fra kanten

  • og dekk til med folie

  • du kan tilberede på to måter

  • på samme måte som creme brule

  • i vannbad i stekeovnen

  • dette er lettest når du lager store mengder

  • eller dampkoker på kokeplata

  • for første metode

  • sett koppene i en langpanne

  • og hell i vann til det når kvartveis

  • opp på koppene sett hele greia

  • i den forvarmede ovnen

  • og la det steke i en time

  • alternativt kan du sette

  • koppene i en dampkoker

  • og la det dampe på kokeplata

  • i ca 40 minutter

  • mens puddingene steker

  • lag sausen kok mandarinjuicen

  • sammen med sukkeret

  • til det reduseres til halv mengde

  • mos mangoen eller blåbærene

  •  

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.