tyttebaerpaerer
16. november 2014
2 kg modene faste pærer
2-3 liter tyttebær
1-1 1/2 liter vann
til hver liter avrendt saft: 6-7 dl sukker
2-3 stykker hel kanel
1/2 vaniljestang
- kok tyttebær og vann til bærene har gitt fra seg saften
 - hell massen i sileklede og la saften renne fra
 - mål saften og hell den i en kasserolle
 - tilsett sukker kanel og vaniljestang
 - 
		og la saften koke til den ser klar ut
 - vask og skrell pærene skrap stilkene og klipp litt av dem
 - del pærene hvis de er store og fjærn kjernehuset
 - legg pærene etter hvert i den ferdige tyttebærsaften og
 - la dem koke forsiktig og legg dem varme rett i varme norgesglass
 - kok laken godt opp og øs den varm over pærene
 - pass på at laken dekker pærene helt
 - skru lokket på
 - og oppbevar tyttebærpærene kjørlig
 
dette er en god gammeldags dessert som er i ferd med å gå i glemmeboken
lager vi en stor posjon har vi siden lettvint dessert å ta til
server krem eller is til pærene
			
Siste kommentarer