tomat-og-chorizolacorda
16. november 2014
3 ss olivenolje
	1 løk
	skrelt og
	skåret i skiver 
	6 hvitløksfedd
	skrelt og knust 
	2 x 400 g
	hermetiske tomater
	avrent 
1 ts tørket oregano
2 laurbær
3 ss bladpersille hakket
	1 1/2 liter kraft
	grønsaks-
	eller hønse- 
250 g chorizo
250 g sideflesk av svin
1 stor loff
	2 ss frisk basilikum
	hakket 
tilbehør
	revet parmesan
	eller pecorino 
	posjerte egg
	kan sløyfes
- 
		varm opp oljen og
la løk og hvitløk surre i noen minutter
ha i tomater oregano laurbærblad
persille og kraft
 - 
		mos alt sammen og la det surre i 15 minutter
 - 
		hakk i mellomtia chorizopølsa
i små biter
og skjær sideflesket i terninger
 - 
		stek kjøttmaten i en tørr stekepanne
til den blir sprø og lett karamelisert
sett til side
 - 
		skjær skorpa av loffen
riv brødet i små rufsete biter
og fordel dem i dype talerkenerha kjøttmat og basilikum opp i suppa
og smak til med salt og pepperhell suppa over brødet
og rør om 
6 posjoner
	Acordaer er supper som jevnes med brød
	når de lages som hovedrett med sjømat
	er de som kulenariske forundringspakker
	der du graver gjennom den varme
	bløte herligheten og avdekker
	reker, muslinger og iblent hummer på bunnen
	denne suppa er inmidlertid skikkelig kosemat .
	en deilig tomat og chorizosuppe
	som er inspirert av barndomen vår
	da vi pleide å bløtlegge brød
	i hermetisk tomatsuppe
	til den lignet på en bolle med deig
– tenk så deilig det var!
	vi pleide å gjøre det med
	stekte ostesmørbrød med dette var
	fy-fy og vi måtte slutte før vi
	ble som Elvis 
	denne suppa er god med litt
	revet parmesan eller pecorino på toppen 
hvis du vil ha den vegitarisk så bare sløyfe kjøttet
i Portogal er det er det en tradisjon
å posjere egg i kraften
og servere ett til hver i posjonstallerkener
arme riddere oppå tomatsuppe
…
ååååh vi kunne fortsette i det uendelige!!
			
Siste kommentarer