struts-paere
16. november 2014
	1  kg strutsefillet
	eller andebryst 
	2 faste pærer
	delt i 1 cm store
	terninger 
	1 bunt vårløk
	renset delt i
	to på langs
	og skåret
	i 2 cm
	store stykker
- 
		skjær strutsekjøttet
i svært fine i svært fine strimler –
tenk Carpaccio
ta en pæreterning
og en vårløkbit
og surr dem inn i
en strimmel strutsekjøtttræ biten på et spidd
og gjenta når du har
fått en haug med frillspidd
 - 
		så mariner dem i hairy teriakisaus 
i 1 timemens du stikker hodet i sanden
stek spiddene i om lag 2 minutter
på hver sidepå en varm grill
eller under stekeovnsgrillen 
5 posjoner
eller and og pæretariyaki
	av alle viltslagene er struts
	det letteste å få tak i
	– du kan få kjøpt det hos enkelte slaktere
	og i vellassosierte supermarkeder
	strutsekjøtt smaker deilig
	og har et svert lavt
	kolosterolinnhold
kom igjen – våg å prøve
			
Siste kommentarer