oryx-hjort
16. november 2014
1 kg oryxfillet
eller hjortefillet
skåret i
tynne biffer
olivenolje
200 g blåmuggost
1/2 glass tranebærsaus
-
hvis kjøttet er litt seigt
så legg biffene mellom to stykker plastfolie - og bank dem til de er helt tynne
- – dette gjør kjøttet mørt
-
og gir den konsistensen vi er ute etter
- pensle biffene med olje og krydre med salt og pepper
-
men ikke bruk for mye salt
-
– blåmuggosten er nogså salt fra før av
- mos tranebær og blåmuggost sammen til en jevn masse
- smør et raust lag osteblanning på hver biff
- og rull dem sammen som mini-rullekaker
- fest med coctailpinner
- og legg kjøttet på grillen i om lag 4 minutter
- kjøttet skal være godt stekt på utsia
-
og nærmest rått inni
-
– perfekt
- ….. hvitløksost med sylteagurk kan også brukes
8 posjoner
Dette er en sursøt sensasjon
– sprø på utsia saftig i mitten
og mørere
en Elvis Pressly i romantisk stemning
Siste kommentarer