skikkelige-burgere
16. november 2014
455 g kvernet kjøtt
4 sjalottløk
finhakket
1 ss frisk timian
hvis du bruker oksekjøtt
1 ss mynte
til lam eller
1/2 ss salvie
til svin
1 hvitløksfedd
eller mer om ønskelig
finhakket nymalt sort pepper
3 rause klyper salt
1 stenk tabasco
eller hakket chili
etter smak
olivenolje
- ha alle ingrediensene opp i en stor bolle
- vask hennene
-
og kast deg ut i det
- – klem farsen grundig så alle ingrediensene
- blir godt blandet
-
ikke vær redd for å salte og peppre
-
– det blir helt sikkert bra!
-
vent litt så lenge du greier
– kansje en halv time for
å la smakene trenge inn i kjøttet
- form farsen til burgere
- pensle dem med olivenolje
-
og legg dem på grillen
eller stekepanna
- til de blir gyldene og sprø utenpå.
4 store burgere
Vi brukte sebrakjøtt til denne oppskriften
og det var deilig
ja jeg vet hva du tenker
– det er ikke lett å få tak i sebrakjøtt
i Norge med mindre bor i kristinasand
men du kan bruke
kvernet okse- lamme- eller svinekjøtt i stedet
så det er ingen unnskyldning for
og ikke å prøve poenget med oppskriften
er å få barna til å tilberede mat de har lyst på
– så blir den spist opp og man kan ha
litt klinete kvalitetstid sammen
Siste kommentarer