saltbakt-kreps
16. november 2014
12 store kreps
2 kg grovt havsalt
20 hele stjerneanis
1 neve korianderfrø
1 liten neve hele pepperkorn
2 sitroner delt i to
-
Gni en stor dyp støpejernspanne ren
med en sitronskive
og hell i havsalt til
et minst 5 cm dypt lag
-
stikk stjerneanis koriander tilfeldig
fordelt ned i saltet
-
og sett pannen over ilden
eller stekeovnen ved 180oC
-
når det blir varmt virker det som
en tandoriovn og stjerneanisen
begyner å ryke
-
stikk krepsene ned i saltet
og legg de halve sitronene
med skallet ned oppå
-
dekk til med et telt av folie
som festes tett rundt pannen
men som lar den aromiske lufta
sirkulere ini
-
la det steke i i 10-15 minutter
avhengig av hvor store krepsene er
-
hvis du har vært raus med deg selv
og har spandert på deg hummerhaler
eller store krepser
så skjær dem i to på langs
fjern tarmkanalen den
mørke strengen som
løper ned langs mitten oglegg halvdelene med
skallsida ned oppå saltet
dekk til med folie
og bak som beskrevet
i 10-15 minutter
avhennig av størrelse
og antall -
når krepsdyrene
er ferdigstekt så skrell
halene og dypp dem i
i sausenbedre mat er
det knapt mulig å få
2 posjoner
med tre dipper
dette er en kjempefin måte å tilberede kreps
hummer eller langust på med hele krydder
begravd i det varme saltet
varmen frigjør krydderenes duft og smak
og gir krepsdyrenes en deilig aroma
Siste kommentarer