Loading...
X

saltbakt-kreps

12 store kreps

2 kg grovt havsalt

20 hele stjerneanis

1 neve korianderfrø

1 liten neve hele pepperkorn

2 sitroner delt i to 

  • Gni en stor dyp støpejernspanne ren
    med en sitronskive
    og hell i havsalt til
    et minst 5 cm dypt lag

     
  • stikk stjerneanis koriander tilfeldig
    fordelt ned i saltet

     
  • og sett pannen over ilden
    eller stekeovnen ved 180oC

     
  • når det blir varmt virker det som
    en tandoriovn og stjerneanisen
    begyner å ryke

     
  • stikk krepsene ned i saltet
    og legg de halve sitronene
    med skallet ned oppå

     
  • dekk til med et telt av folie
    som festes tett rundt pannen
    men som lar den aromiske lufta
    sirkulere ini

     
  • la det steke i i 10-15 minutter
    avhengig av hvor store krepsene er

     
  • hvis du har vært raus med deg selv
    og har spandert på deg hummerhaler
    eller store krepser
    så skjær dem i to på langs
    fjern tarmkanalen den
    mørke strengen som
    løper ned langs mitten og

     

    legg halvdelene med
    skallsida ned oppå saltet
    dekk til med folie
    og bak som beskrevet
    i 10-15 minutter
    avhennig av størrelse
    og antall

    hairy hvitløkssmør
    sitronsmør
    souasaus med ingefær
     

  • når krepsdyrene
    er ferdigstekt så skrell
    halene og dypp dem i
    i sausenbedre mat er
    det knapt mulig å få

2 posjoner

med tre dipper

dette er en kjempefin måte å tilberede kreps
hummer eller langust på med hele krydder
begravd i det varme saltet
varmen frigjør krydderenes duft og smak
og gir krepsdyrenes en deilig aroma

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.