bobotie
16. november 2014
Kjøttpudding
-
3 kg god karbonadedeig
; enda bedre –
kjøp en oksesteik
og mal den selv
-
250 g skållede mandler
grovhakket
-
ca 25 pepperkorn
knust
-
1 tommelfinger stor ingefær
revet
-
2 sterke chilier
utkjernet og finhakket
- noen kvister merian
-
ca 20 korianderfrø
knust
-
4 hvitløksfeed
skrelt og knust
-
1 liten løk
skrelt og finhakket
- revet skall av 1 sitron
-
1 neve sultanrosiner
———————— - 2 3/4 dl god rødvin
-
1/2 ts tamarind
eller 1 ss sitronsaft
-
125 g usaltet smør
smeltet
- 2 1/2 dl kremfløte
- salt
- pepper
- 8 laurbærblad
- spisskummenfrø
Eggetopping
- 5 1/2 dl melk
- 10 egg
- 2 ss karripulver
- 1 ts bakepulver
Garnityr
- er raust dryss malt muskatt
-
ha elle (11 første) ingrediensene (til puddingen)
opp i en stor bolle og kna alt sammen
med hennende slik at det blir grundig blandet
-
smør en langpanne dekk bunnen med spisskumfrø
og bre kjøttfarsen utover i pannen
-
hell rødvin tamarind smeltet smør kremfløte
salt og pepper opp i en mugge
-
hell blandingen over kjøttfarsen stikk med en gaffel
slik at blandingen trenger inn i farsen
-
plant lærbærbladene som stiklinger oppi
-
dekk til med folie og la det steke om lag 90 minutter
ved 180oC til puddingen er gjennomstekt
og har hevet seg
-
pisk sammen ingrediensene til eggetoppingen
-
hell det over kjøttpuddingen
og la det steke i ca 20 minutter
eller til massen er gylden
hvis den er blek kan du
bruke blåselampe
-
avslutt med et dryss revet muskatt
- kjempemat til leirbålkvelden
20 posjoner
fuktig utekrydret kjøttpudding med karrikryddret eggetopping
– høres skrekkelig ut
men smaker fantastisk
de fleste sørafrikanere har sin egen oppskrift
vår er en klassiker
etter masse lokale råd og tips
Siste kommentarer