skikkelige-burgere
16. november 2014
455 g kvernet kjøtt
	4 sjalottløk
	finhakket 
	1 ss frisk timian
	hvis du bruker oksekjøtt 
	1 ss mynte
	til lam eller 
	1/2 ss salvie
	til svin 
	1 hvitløksfedd
	eller mer om ønskelig 
finhakket nymalt sort pepper
3 rause klyper salt
	1 stenk tabasco
	eller hakket chili
	etter smak 
olivenolje
- ha alle ingrediensene opp i en stor bolle
 - vask hennene
 - 
		og kast deg ut i det 
 - – klem farsen grundig så alle ingrediensene
 - blir godt blandet
 - 
		ikke vær redd for å salte og peppre 
 - 
		– det blir helt sikkert bra! 
 - 
		vent litt så lenge du greier
– kansje en halv time for
å la smakene trenge inn i kjøttet
 - form farsen til burgere
 - pensle dem med olivenolje
 - 
		og legg dem på grillen
eller stekepanna
 - til de blir gyldene og sprø utenpå.
 
4 store burgere
Vi brukte sebrakjøtt til denne oppskriften
og det var deilig
ja jeg vet hva du tenker
	– det er ikke lett å få tak i sebrakjøtt
	i Norge med mindre bor i kristinasand
	men du kan bruke
	kvernet okse- lamme- eller svinekjøtt i stedet
	så det er ingen unnskyldning for
	og ikke å prøve poenget med oppskriften
	er å få barna til å tilberede mat de har lyst på
– så blir den spist opp og man kan ha
litt klinete kvalitetstid sammen
			
Siste kommentarer