teryakimarinert-laks
16. november 2014
4 laksestykker a 150 g
marinade
saft av 1/2 lime
1 dl hvitvin
5 ss demerarasukker
4 hakkede hvitløksfedd
1 cm revet ingefær
1 1/2 dl soyasaus
1/2 hakket rød chili
- kok opp hvitvin og sukker avkjøl
 - tilsett limesaft soyasaus hvitløk ingefær og chili
 - kjør gjerne marinaden i kjøkkenmaskinen og hell den over laksestykkene sett i kjøleskap i 2-3 timer
 - stykkene kan tres på spyd eller stekes som filet enten på på panne grill eller i ovn i ovn stekes de på 200oC i ca 7 minutter
 - hell litt av marinaden over laksestykkene før servering marinaden kan kokes inn til saus
 
4 posjoner/20 minutter etter marinering/ lett å lage
den asiatiskinspirerte retten får du god laksesmak
kombinert med alt det gode fra sausen:
salt og soya god friskhet og
litt varme krydder fra chili og ingefær
smaker godt med tørr riseling
til fisk og skalldyr eller eplemost av carol-eple
			
Siste kommentarer