Loading...
X

laks-pa-fatet

1 laksefilet på 1 kg med skinn

60 g mykt smør

6 ss hakkede urter

persille

kørvel

basilikum og

gressløk

2 ss fransk dijon sennep

revet skal av 1/2 sitron

1 dl brødrasp salt og pepper

  • legg laksefileten med skinsiden ned

    på et smurt brett eller på bakepapir

  • husk at det skal være

    enkelt å legge fileten

    over på et fat eller brett

    etter stekingenkrydre med salt og pepper

    rør urtene sammen med

    smør sennep sitronskall

    og brødrasp

  • smør urtesmøret

    over hele laksefileten

  • stek i ovnen ca 15 minutter

    på ca 200oC

  • serveres med en god grønn salat

    og bakte småpoteter

4 posjoner/45 minutter/lett å lage

Laks er en takknemelig og forbrukervennelig råvare

fersk villaks går det ann å få tak i den korte

sesongen fra juli til september

den har gjerne en grovere struktur i fiskekjøttet

en oppdretslaksen som er tilgjengelig hele året

oppdretslaks holder svært god kvalitet

den har et høyt innhold av omega-3 fettsyrer

samt vitamin A og D vi snakker om sun mat!

Salma laks er selve Rolls Roycen

den er behandlet spesielt

og har ingen brutt kjølekjede

på kjøkkenet handler det om å

ikke overkoke eller oversteke

da blir selv den gladeste laks

tørr og kjedelig

laks kan også med hell serveres råmarinert

kan brukes på buffet eller som kveldskos

tør riseling passer til den fete lakse

eller eplemost med aromaeple  

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.