sitron-og-pepperspaetzler
16. november 2014
140 g mel
1/2 ts bakepulver
1 ts salt
2 egg
3 ss vann
2 ss olivenolje
1 smørklatt
3 hvitløksfedd
skrelt og finhakket
revet skal av en sitron
2 ss presset sitronsaft
1 ts nymalt sort pepper
-
bland sammen mel bakepulver
og salt - rør i egget
- og tilsett vann
-
til en tykk røre
-
press røra gjennom
en hulsleiv med
store hull og
opp i en kjele
med kokende vann
-
du skal få uregelmessige
små melboller
- ta ut spaetzlene
- etter om lag 3 minutter
-
når de flyter opp
til overflaten
-
og la dem renne av seg
på kjøkkenpapir
-
varm opp en stekepanne
med olje og smør og stek hvitløk
og sitronskall
-
ha i spaetzlene
stek dem gyldene
- og tilsett sitronsaft og pepper
6-8 posjoner
Siste kommentarer