kylling-med-paprika
16. november 2014
1 lubben kylling
2 ss olivenolje
1 stor smørklatt
1 stor løk
skrelt og finhakket
6 hvitløkfedd
skrelt og finhakket
1 ss søtt paprikapulver
1 ss sterkt paprikapulver
1 ss røkt paprikapulver
1 ss mel
2,5 dl hønsekraft
1 neve bladspersille
hakket
2 røde paprikaer u
tkjernet og skåret i
1 cm brede strimler
4 store modene tomater e
ller 6 hermetiske
2,5 rømme eller
Smetana eller
creme fraiche
-
del kyllingen i posjonsbiter
eller få slakteren til å gjøre det
- gni kyllingstykkene med salt
-
brun dem i olje og smør
og sett til side
-
stek løk og hvitløk
i den varme pannen
i ca 5 minutter
-
ha i paprikapulver
og mel og
rør til alt er blandet
-
ikke la det svi seg!
-
ha i det meste av kraften
og la det småkoke
under omrøring i 5 minutter
for å lage en tykk saus
-
ha deretter i kyllingstykkene
-
hell resten av kraften
og elventuelt litt kokenede vann
hvis det ser tørt ut
-
bland i halvparten av persillen
-
og gi det et oppkok
-
ha i den røde paprikaen
og la det småkoke i 10 minutter
-
ha i tomater
og la det småkoke på
svak varme i om lag 1 time
-
når kyllingen er ferdigkokt
rør i rømme
og resten av persillen
-
smak til med salt og pepper
og server sammen
med sitron og pepperspaetzler
6-8 posjoner
Dette er en av våre favorittretter
tre slags paprikapurver
gir en søt krydret røykesmak
og en fryd for både øyet og ganen
Siste kommentarer