Loading...
X

kylling-med-paprika

1 lubben kylling
2 ss olivenolje
1 stor smørklatt
1 stor løk
skrelt og finhakket

6 hvitløkfedd
skrelt og finhakket

1 ss søtt paprikapulver
1 ss sterkt paprikapulver
1 ss røkt paprikapulver
1 ss mel
2,5 dl hønsekraft
1 neve bladspersille
hakket
2 røde paprikaer u
tkjernet og skåret i
1 cm brede strimler

4 store modene tomater e
ller 6 hermetiske

2,5 rømme eller
Smetana eller
creme fraiche

  • del kyllingen i posjonsbiter
    eller få slakteren til å gjøre det

     
  • gni kyllingstykkene med salt

  • brun dem i olje og smør
    og sett til side

     
  • stek løk og hvitløk
    i den varme pannen
    i ca 5 minutter

     
  • ha i paprikapulver
    og mel og
    rør til alt er blandet

     
  • ikke la det svi seg!
     
  • ha i det meste av kraften
    og la det småkoke
    under omrøring i 5 minutter
    for å lage en tykk saus

     
  • ha deretter i kyllingstykkene
     
  • hell resten av kraften
    og elventuelt litt kokenede vann
    hvis det ser tørt ut

     
  • bland i halvparten av persillen
     
  • og gi det et oppkok
     
  • ha i den røde paprikaen
    og la det småkoke i 10 minutter

     
  • ha i tomater
    og la det småkoke på
    svak varme i om lag 1 time

     
  • når kyllingen er ferdigkokt
    rør i rømme
    og resten av persillen

     
  • smak til med salt og pepper
    og server sammen
    med sitron og pepperspaetzler 

6-8 posjoner

Dette er en av våre favorittretter
tre slags paprikapurver
gir en søt krydret røykesmak
og en fryd for både øyet og ganen

 

 

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.