Loading...
X

si-og-daves-langosi

bringebørsaus:

250 g bringebær

sukker
etter smak

kirsebærlikør
etter smak

Hasselnøttkrem:

3 ss smør

4 ss kakaopulver

3 ss sukker

1/2 ts vaniljeekstrakt

2 1/4 dl melk

4 eggeplommer

150 g hasselnøtter
hakket

2 1/4 dl kremfløte

Til pynt :

melis

  • lag pannekakenerøre etter
    denne framgangsmåten
    si og daves pannekaker 

     
  • og sett den til svelling
    i kjøleskapet

     
  • bland sammen ingrediensene
    til bringebærsausen
    og sett den til side
    for å trekke modnes
    i smak og simpelten
    bli bedre mens du tilbereder fyllet

     
  • sett en bolle over en kjele
    med småkokende vann
    og smelt smøret
    sammen med kakaoen
  • rør om så det blandes godt
    og sett bollen til avkjøling.

     
  • visp sukker og eggeplommer
    med miksmaster til
    en lys og luftig eggedosis
    varm melken og hell den
    i den lunkene sjokoladeblandingen
    sett tilbake over kjelen
    med småkokende vann

     

    og la det varmes under
    omrøring i 12-15 minutter

    pass på at det ikke varmes
    for fort ellers blir det eggerøre

    det du skal ha er en
    vakker blank saus
    som er tykk nok til
    at du kjenner litt motstand
    når du rører med sleiva
     

  • bland i nøttene
    og la det hele avkjøles

     

    stivpisk til slutt kremfløten
    bland den i den
    avkjølede nøttesausen

14 – 18 stykk

den søte

 

 

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.