si-og-daves-langosi
16. november 2014
bringebørsaus:
250 g bringebær
	sukker
	etter smak 
	kirsebærlikør
	etter smak
Hasselnøttkrem:
3 ss smør
4 ss kakaopulver
3 ss sukker
1/2 ts vaniljeekstrakt
2 1/4 dl melk
4 eggeplommer
	150 g hasselnøtter
	hakket 
2 1/4 dl kremfløte
Til pynt :
melis
- 
		lag pannekakenerøre etter
denne framgangsmåten
si og daves pannekaker
 - 
		og sett den til svelling
i kjøleskapet
 - 
		bland sammen ingrediensene
til bringebærsausen
og sett den til side
for å trekke modnes
i smak og simpelten
bli bedre mens du tilbereder fyllet
 - 
		sett en bolle over en kjele
med småkokende vann
og smelt smøret
sammen med kakaoen - 
		rør om så det blandes godt
og sett bollen til avkjøling.
 - 
		visp sukker og eggeplommer
med miksmaster til
en lys og luftig eggedosis
varm melken og hell den
i den lunkene sjokoladeblandingen
sett tilbake over kjelen
med småkokende vannog la det varmes under
omrøring i 12-15 minutterpass på at det ikke varmes
for fort ellers blir det eggerøredet du skal ha er en
vakker blank saus
som er tykk nok til
at du kjenner litt motstand
når du rører med sleiva
 - 
		bland i nøttene
og la det hele avkjølesstivpisk til slutt kremfløten
bland den i den
avkjølede nøttesausen 
14 – 18 stykk
den søte
			
Siste kommentarer