saltbakt-kreps
16. november 2014
12 store kreps
2 kg grovt havsalt
20 hele stjerneanis
1 neve korianderfrø
1 liten neve hele pepperkorn
2 sitroner delt i to
- 
		Gni en stor dyp støpejernspanne ren
med en sitronskive
og hell i havsalt til
et minst 5 cm dypt lag
 - 
		stikk stjerneanis koriander tilfeldig
fordelt ned i saltet
 - 
		og sett pannen over ilden
eller stekeovnen ved 180oC
 - 
		når det blir varmt virker det som
en tandoriovn og stjerneanisen
begyner å ryke
 - 
		stikk krepsene ned i saltet
og legg de halve sitronene
med skallet ned oppå
 - 
		dekk til med et telt av folie
som festes tett rundt pannen
men som lar den aromiske lufta
sirkulere ini
 - 
		la det steke i i 10-15 minutter
avhengig av hvor store krepsene er
 - 
		hvis du har vært raus med deg selv
og har spandert på deg hummerhaler
eller store krepser
så skjær dem i to på langs
fjern tarmkanalen den
mørke strengen som
løper ned langs mitten oglegg halvdelene med
skallsida ned oppå saltet
dekk til med folie
og bak som beskrevet
i 10-15 minutter
avhennig av størrelse
og antall - 
		når krepsdyrene
er ferdigstekt så skrell
halene og dypp dem i
i sausenbedre mat er
det knapt mulig å få 
2 posjoner
med tre dipper
	dette er en kjempefin måte å tilberede kreps
	hummer eller langust på med hele krydder
	begravd i det varme saltet
	varmen frigjør krydderenes duft og smak
	og gir krepsdyrenes en deilig aroma
			
Siste kommentarer