Loading...
X

irish-stew

en raus skvett olje

en stor smørklatt

4 mellomstore løk
skrelt og skåret i biter
i ulike størrelser

3 hvitløksfedd
skrelt og knust

6 store poteter
skrelt skåret i biter
av ulik størrelse

8 lammekoteletter

5 1/2 dl lammekraft

persille kan sløyfes

  • varm opp olje og smør i en stor kjele
  • stek løk og hvitløk
  • forsiktig slik at du langsomt trekker ut smaken
  • – 15 minutter eller så på svak varme
    burde gjøre susen
  • ha i potetene
  • vend dem i den kremete kraften av løk og hvitløk
  • tilsett raust med nymalt svart pepper og
  • 3 klyper salt (2 klyper hvis du har store hender) 
  • la potetene og løk surre i kjelen i 15 minutter
  • på helt svak varme – pass på at det ikke svir seg 
  • hvis du er redd for at det skal svi seg
  • tilsett litt kraft
     
  • så kan du gjøre i stand kjøttet 
  • reinskjær kotelettene for fett
  • ha fettet i en stekepanne
  • la det steke på smak varme til den smelter
  • krydre med salt og pepper
  • ta vekk bitene som blir igjen i panna
  • og legg kotelettene i stekefettet
  • stek kotelettene gyldene
  • og legg dem så over i kjelen med løk og poteter
  • kok ut stekepannen med litt av kraften
  • slik at du får med alle de deilige
  • seige smakfulle bitene på bunnen
  • hell skyen opp i kjelen med kjøtt løk og poteter
  • hell resten av kraften oppi slik
  • at kraften nesten når opp til toppen av ingrediensene
  • sett på lokk og la det småkoke på varme i 1 1/2 time
  • har du lyst kan du tilsette litt
  • persille om lag 10 minutter før lapskausen er ferdig
  • ta kjelen av varmen la lapskausen hvile i ca 10 minutter
  • smak til med salt og pepper 
  • … enkelt eller hva 

4 posjoner

Tradisjonelt er irish stew en lys lapskaus av lam poteter og lite annet

her er vår utgave tykke nakkekoteletter fra slakteren

er det beste å bruke

det samme er en god lammefond ikke buljonkerninger

nei hvis du ikke har hjemmelaget kraft

for å få mest mulig smak ut av minst mulig ingredienser

bruker du det beste krydderet du får tak i – det er verdt det

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.