Loading...
X

irish-stew-bistro-bonanza

12 store lammekoteletter
i tynne skiver

2 gulerøtter
skrelt og skåret
i terninger

2 pastinakker
skrelt og skåret
i terninger

1 liten kålrot
skrelt og skåret
i terninger

1 kg gode melene poteter
skrelt og skåret
i skiver

2-3 timiankvister

1 rosmarinkvist

2 ss persille
den gamledagse
krusede tøffelus
hakket

1 laurbærblad 

1 neve byggryn

5 dl god kraft

5 dl guinness 1 stor smørklatt

  • forvarm stekeovnen til 150oC
     
  • skjær mesteparten av fettet
    fra kjøttet
  • stek fettet i en stekepanne
    til det smelter
  • brun kotelettene i stekefettet
  • og sett dem til side
     
  • varm opp olivenolje
  • i den samme stekepannen
  • og brun gulerøtter pastinakker
  • kålrot og løk sett grønsakene
  • til side og begyn og
  • blande sammen lapskausen
     
  • smør først en stor ildfast form
  • og legg i et lag med poteter
  • og deretter et lag grønsaker
  • krydre med salt og pepper
  • ha i kjøtt og urtene
  • deretter salt og pepper
  • ha i byggen
     
  • deretter et lag poteter
    (spar litt til det øverste laget) 
    etterfulgt av resten av grønnsakene 
    krydre med salt og pepper
    en siste gang legg til slutt
    de siste potetskivene
    i et fint mønster på toppen
  • og fordel smørklatter oppå
     
  • hell i kraft og guinness
  • dekk til med lokk eller folie
  • og sett formen i ovnen
  • i 2 1/2 time
     
  • skum av eventuell fett
    fra overflaten
    med jevne mellomrom slik
    kan du la formen stå en halvtime
  • uten lokk for å brune overflaten
  • eller du kan jukse og sette formen
  • under grillen
     
  • potetene skal være sprø på toppen
    men etterhvert som du graver deg
    ned mot bunnen skal de bli
    nesten sausaktige i konsisensen 

Enkelt er flott men her har vi brukt
noen av de beste tipsene
vi fikk på våre reiser rundt om i irlanf
– guinness, bygg og urter
gjør dtte til en rett for spesielle anledninger.

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.