irish-stew
16. november 2014
en raus skvett olje
en stor smørklatt
4 mellomstore løk
skrelt og skåret i biter
i ulike størrelser
3 hvitløksfedd
skrelt og knust
6 store poteter
skrelt skåret i biter
av ulik størrelse
8 lammekoteletter
5 1/2 dl lammekraft
persille kan sløyfes
- varm opp olje og smør i en stor kjele
- stek løk og hvitløk
- forsiktig slik at du langsomt trekker ut smaken
-
– 15 minutter eller så på svak varme
burde gjøre susen - ha i potetene
- vend dem i den kremete kraften av løk og hvitløk
- tilsett raust med nymalt svart pepper og
- 3 klyper salt (2 klyper hvis du har store hender)
- la potetene og løk surre i kjelen i 15 minutter
- på helt svak varme – pass på at det ikke svir seg
- hvis du er redd for at det skal svi seg
-
tilsett litt kraft
- så kan du gjøre i stand kjøttet
- reinskjær kotelettene for fett
- ha fettet i en stekepanne
- la det steke på smak varme til den smelter
- krydre med salt og pepper
- ta vekk bitene som blir igjen i panna
- og legg kotelettene i stekefettet
- stek kotelettene gyldene
- og legg dem så over i kjelen med løk og poteter
- kok ut stekepannen med litt av kraften
- slik at du får med alle de deilige
- seige smakfulle bitene på bunnen
- hell skyen opp i kjelen med kjøtt løk og poteter
- hell resten av kraften oppi slik
- at kraften nesten når opp til toppen av ingrediensene
- sett på lokk og la det småkoke på varme i 1 1/2 time
- har du lyst kan du tilsette litt
- persille om lag 10 minutter før lapskausen er ferdig
- ta kjelen av varmen la lapskausen hvile i ca 10 minutter
- smak til med salt og pepper
- … enkelt eller hva
4 posjoner
Tradisjonelt er irish stew en lys lapskaus av lam poteter og lite annet
her er vår utgave tykke nakkekoteletter fra slakteren
er det beste å bruke
det samme er en god lammefond ikke buljonkerninger
nei hvis du ikke har hjemmelaget kraft
for å få mest mulig smak ut av minst mulig ingredienser
bruker du det beste krydderet du får tak i – det er verdt det
Siste kommentarer