gronn-ris
16. november 2014
2 jalapenopeppere
1 ss smør
1 ss solsikkeolje
1/2 mellomstor løk skrelt og finhakket
400 g langkornet ris
1 grønn utkjernet og delt i skiver
1 stor bundt koriander
3 hvitløksfeed skrelt og skåret i skiver
7 dl hønsekraft
salt
og pepper
etter smak
tilbehør
limebåter
- 
		tørrstek jalapenoene i en comal
eller tørr støpejernspanne
på kokeplata - fjern frø og hinner
 - og sett til side
 - varm opp olje og smør i pannen
 - og stek løken i et par minutter
 - ha i risen og stek den i 2 minutter
 - til den får litt farge
 - ha jalapeno grønn paprika
 - koriander hvitløk og
 - en tredel av kraften
 - i en hurtigmikser
 - og kjør til en glatt masse
 - hell denne opp i risen
 - og la det småkoke under omrøring
 - til væsken er trukket inn
 - ikke kikk eller rør
 - server med limebåter til
 
6 posjoner
			
Siste kommentarer