Loading...
X

meksikansk-tomatris

2 ss solsikkeolje

200 g langkornet ris

1/4 mellomstor løk skrelt og finhakket

300 g tomater grovhakket

6 3/4 dl hønsekraft

1 gulrot skrelt og finhakket

200 g friske grønne erter eller frossene

1 ss persille hakket

  • varm opp oljen i en gryte
  • rør i risen til den er insatt i olje
  • og la den steke forsiktig i noen minutter
  • kjør i mellomtia løk hvitløk og tomater
  • til en mos i en hurtigmikser
  • hell mosen opp i risen
  • la det steke til væske er kokt inn
  • om lag 3 minutter
  • tilsett kraft gulrot erter og persille
  • og smak til med salt og pepper
  • dekk til og la det småkoke forsiktig
  • i ca 10 minutter til all kraften 
  • er kokt inn
  • bruker du forssene erter
  • så hell dem i ca 3 minutter
  • før risen er ferdig kokt
  • smak ev til med mer salt og pepper  

Dette er en vakker lyserød rett med
fantastiske fargeklatter av erter og persille

vi server den den til mole pueblano
men liker den også sammen med ting som flyndre

6 posjoner

 

 

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.