Loading...
X

forspansk-gryte

1 kg svinebog skåret i biter

1 mellomstor løk skrelt og delt i skiver

1 hel hvitløk med topp og bunn skåret av

5 laurbærblad

salt og

nymalt sort pepper

1 3/4 liter vann eller hønsebuljong

4 chilcostlechillier

4 guajillochilier

500 g plommetomater

4 hvitløksfedd skrelt

2 hele kryddernelliker

4 sorte pepperkorn

250 g tørket gresskarfrø

250 tørket mais

eller 300 g kirter

bløtlagt natta over

solsikkeolje

2 yerba santa-blad

eller 1 ts malte fenikkelfrø

  • ha svinekjøtt løk hel hvitløk
    laurbærblad salt og pepper
  • i en stor kjele
  • hell i vannet og
  • gi det et oppkok
  • dekk til med lokk
  • og la det småkoke
  • i om lag 1 time
  • eller til svinekjøttet
  • går i oppløsning
  • ta ut og kast hvitløken
  • i mellomtiden kan
  • du sette i gang med chilien
  • først må du forberede deg
  • ved å sette på uttreksvifta
  • for gassene sonm chilien
  • avgir minner nærmermst om sennepsgass
  • sett over en kjele med vann ha chilien i
  • en comal eller  tørr støpejernspanne
  • og stek dem på begge sider
  • slik at de får svimerker
  • ha dem i en skål

6 posjoner

mayarett tradisjonelt ble den lage med kanin ,
kan også velde svinekjøtt eller kylling

du bør bruke tørket mais
men det er typen med store kjerner
som ikke er lett å få tak i her
så bløtlagte kikerter går bra i stedet

server gryta med tortillas grønn ris og hot chilisalsa

dette fester seg på lårene

 

 

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.