Loading...
X

biff-hvordan

Se og lær

Biff-ordbok.

Bifsk er et fremmedspråk som inkluderer ord og uttrykk fra forskjellige språk, men som alle har med biff å gjøre. Ettersom bifsk ikke inneholder så altfor mange ord, så er dette kanskje et av de språkene som er lettest å lære seg, spesielt hvis du også er glad i naturfag eller mat og helse (tidligere kalt heimkunnskap).

Dette er først og eneste leksjon i bifsk.

Biff: Også ofte omtalt som boeuf, beef, steak, eller pihvi på finsk.

Biff er et kjøttstykke som gjerne kommer fra okse.

Storfe som Limousine og Charolaise er franske raser som som oftest gir store biffstykker, og Hereford og Angus Aberdeen er britiske raser som gir biffer med noe mer fett.

Biff er en samlebetegnelse på storfekjøtt som indrefilet, ytrefilet, entrecôte, mørbrad og flatbiff.

Biff, biffere, biffest

Indrefilet: Den møreste biffen. Kalles også filet mignon, tournedos og chateaubriant.
Bruk: Kan stekes hel, skjæres opp i biffstykker, eller skjæres opp i biter og brukes i gryter.

Ytrefilet: Den magreste biffen.
Bruk: Kan brukes som indrefilet.

Entrecôte: Mør, saftig biff med noe fett.
Bruk: Kan stekes hel eller deles opp i biffer.

Mørbrad: Mager og mør biff. Bruk: Er ofte like bra som ytrefilet og entrecôte, og kan stekes hel som roastbiff, deles opp i biffstykker, eller strimles.

Flatbiff: Hverdagsbiff.
Bruk: Fin som biff hvis den mørnes godt, men egner seg best til biffstrimler, roastbiff, oksestek eller gryteretter.

Steking av biff

Rå: Biffen stekes i et par minutter på hver side.

Medium: Biffen stekes i cirka 3 minutter på hver side.
Godt stekt/gjennomstekt: Biffen stekes i ett minutt på hver side på sterk varme. Stekes så i cirka fire minutter på hver side på svak varme.

Melange: Betyr blanding. Melange skifter farge etter temperaturen slik at du ser når stekepanna holder henholdsvis 170 og 180 grader. Melange framhever biffens smak ettersom den er smaksnøytral. I tillegg spruter den lite.

Slik blir saken biff
Temperaturen under stekingen er det aller viktigste for at resultatet skal bli bra. Dersom Melange har for lav temperatur vil kjøttet skille ut vann og fett, og det vil føre til at kjøttet blir hardt og grått.
170 grader: Kjøtt som skal stekes raskt stekes ved cirka 170 grader.
180 grader: En biff som skal være godt stekt utenpå og rå inni stekes raskt ved cirka 180 grader.

  

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.