Loading...
X

tortillas-home

 

Tortilla
250 g potet
25 g smult
250 g maismel
ca. 250 g hvetemel
1 ½ ts salt
½ ts gurkemeie
1 dl vann  

  • Tortilla
  • I Mexico trykker de alltid ut tortillaene i en tortillapresse,
    men det er det de færreste av oss som har her i Norge.
    Det er dessuten vanskelig å få tak i det maismelet
    som de bruker i sine maistortillaer.
    Maismelet du får kjøpt her,
    har som oftest ikke de samme bindingsegenskapene
    som det mexikanske.
    Derfor blander jeg mais- og hvetemel.
    Jeg bruker dessuten litt kokt potet,
    for at deigen skal bli lettere å kjevle ut.
  •  
  • Skrell potetene, del dem i mindre biter
    og kok dem møre i usaltet vann.
    Hell av vannet og mos dem med en potetmoser.
  •  
  • Smelt smulten og bland den sammen med potetmosen,
    maismelet, mesteparten av hvetemelet,
    samt salt, gurkemeie og vann.
  • Kna det godt sammen.
  • Tilsett eventuelt mer hvetemel for at deigen
  • skal bli fast og fin.
  • Får du ikke tak i maismel,
  • kan du også lage lefsene av bare hvetemel.
  •  
  • Dryss et godt lag med hvetemel på benken,
    ta av en deigklump på størrelse med
    en golfball og kjevle den ut så tynt du greier.
    Løft på lefsen innimellom for å forsikre
    deg om at den ikke sitter fast.
    Ha eventuelt på mer mel.
    Børst av mesteparten
    av melet før du steker lefsen.
  •  
  • Har du en takke,
    bruker du den,
    men det går helt fint
    å steke tortillalefsene
    i en tørr teflonpanne.
    Bruk medium varme.
    Stek den på den ene siden
    til den blir brunflekkete,
    ca. 1 minutt.
    Snu lefsen og stek
    den 20–30 sekunder
    på den andre siden.
    Legg den over på
    et fat og legg et klede over.
  •  
  • Lefsene holder seg myke i 1–2 dager.
    De kan også fryses ned

bildet kommer av pannen nå kjøpt inn

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.