parfait-bringebaer
Parfait betyr fullkommen
og en is som bærer Parfaithnavnet har gjerne et preg av luksus
- mange eggeplommer og mye fløte -
pisk eggeplommer og melis lett og luftig
rør inn ønsker bærtilsetting
pisk fløten og bland den i eggedosisen
sett blanningen i fryseboksen i ca 2 timer
rør i kremen av og til
slik at fyllet holder seg jevnt fordelt
fyll iskremen i form mens den er myk
og dunk formen mot kjøkkenbenken
for at isen skal bli tettpakket
frys isen i minst 5-6 timer
hvelv isen før servering
dypp formen et øyeblikk i varmt vann
hvis isen ikke slipper formen
pynt med bær
i stedet for bær kan isen
smakstilsettes med sirop
vi kan også bruke hele egg
ikke bare plommene i
eggedosisen til vanlig iskrem
med hele egg er det nok med
to egg i denne porsjonen
Iskrem kan varieres i det uendelige
der er ofte praktisk å ha en grunnoppfskrift å gå ut i fra
tips se andre steder for hvordan du fjerner stener fra frukten
enda bedre du får smaker som ikke selges som kan være herlige,
se sirop, suppe, grøt, pudding
cheeky
Bærsaus
• serveres til puddinger fløterand fromasjer og is
Bærsaus
• serveres til puddinger fløterand fromasjer og is
Bærsaus
• serveres til puddinger fløterand fromasjer og is
vaniljesaus
• vaniljesaus serveres til:
gele
friske eller frossene bær
kompott
fruktgrøt
kaker
paier
Krem
•krem serveres til:
friske eller frossene bær
kompott
fruktgrøt
kaker
paier
• gele
serveres varm eller kald
• smak til med sukker
serveres varm eller kald
• smak til med sukker