baersaus-vilt-blabaer
25. november 2014
Ingredienser
- 3 dl blåbær
- 1 ts salt
- 1 stk vilt avskjær hvis du har
- 1 stk gulrot
- 1 stk løk
- purregrønt litt
- 5 dl viltkraft eller god buljong
- 3 pepperkorn
- 1 beger creme fraishe eller
- 2 dl seterrømme
- 2-3 maisenamel
Porsjoner:
Enheter:
Instructions
- • skjær grønsakene i biter brun smøret i en kjele
- • og fres grønnsakene og eventuelt avskjær til det er godt brunet
- • tilsett kraft eller buljong blåbær og pepperkorn
- • la dette småkoke med lokket på gløtt i 30 minutter
- • sil kraften over i et litermål press for å få med ekstra kraft
- • det skal nå være ca 3 dl kraft
- • hell kraften tilbake i kjelen
- • pisk inn creme fraiche eller rømme
- • la dette koke ved middels varme uten lokk i 5 minutter
- • jevn sausen ut med majsena rørt ut i litt kaldt vann til den blir passe tykk
Recipe Notes
vaniljesaus
• vaniljesaus serveres til:
gele
friske eller frossene bær
kompott
fruktgrøt
kaker
paier
Krem
•krem serveres til:
friske eller frossene bær
kompott
fruktgrøt
kaker
paier
• gele
Bedre bærsaus
Del denne oppskriften
Siste kommentarer