nuoc-cham-dippsaus
16. november 2014
1/2 nuoc mam
1 dl vann
4 hvitløkfedd
skrelt og finhakket
4 store chilier
1/2 dl riseddik
50 g sukker
presset saft av
1 sitron
eller lime
valgfritt etter
smak og behag
garnityr av av gulrot
og agurk
skrelt og finhakket
-
bland simpelten alle
ingrediensene
-
resultat
garantert
-
tilfredstillende
-
i noen oppskrifter
skal du gi sausen et oppkok
(uten gagnityr, dummen)
for å forsterke smaken
vi syns ikke det er nødvendig
Nouc mam vitnamesisk fiskesaus er laget
av gjeret ansjos
den ligner på tai versjonen som vi er mer vant til
men mye lysere den er veldig fin og salte maten med
mye bedre en å bruke vanlig salt
og finnes i ulike styrkegrader:
30, 40, 50 og 60 prosent
i tillegg nuoc charm en vitnamesisk
versjon av kertsup overalt i vietnam
den blir omtalt som universalsaus
i vitnamesisk matlaging er det en smaksak
om du bruker siron eller lime
men bare for å forvirre det hele
er vitnamesiske sitroner grønne ….
Siste kommentarer