gronn-ris
16. november 2014
2 jalapenopeppere
1 ss smør
1 ss solsikkeolje
1/2 mellomstor løk skrelt og finhakket
400 g langkornet ris
1 grønn utkjernet og delt i skiver
1 stor bundt koriander
3 hvitløksfeed skrelt og skåret i skiver
7 dl hønsekraft
salt
og pepper
etter smak
tilbehør
limebåter
-
tørrstek jalapenoene i en comal
eller tørr støpejernspanne
på kokeplata - fjern frø og hinner
- og sett til side
- varm opp olje og smør i pannen
- og stek løken i et par minutter
- ha i risen og stek den i 2 minutter
- til den får litt farge
- ha jalapeno grønn paprika
- koriander hvitløk og
- en tredel av kraften
- i en hurtigmikser
- og kjør til en glatt masse
- hell denne opp i risen
- og la det småkoke under omrøring
- til væsken er trukket inn
- ikke kikk eller rør
- server med limebåter til
6 posjoner
Siste kommentarer