Loading...
X

tips-marsipan


 Marsipan – oppbevaring

Ferdigkjøpt marsipan har lang holdbarhet hvis den oppbevares riktig.


Tips:

En uåpnet pakke med marsipan har nærmest evig holdbarhet. Oppbevar pakket i romtemperatur.

Marsipan som skal brukes til utkjevling eller forming bør pakkes godt inn i plast og oppbevares i romtemperatur, slik at den holder seg myk. Hvis du ikke pakker inn marsipanen, får den en hard skorpe som ikke kan brukes til forming. Har du hatt marsipanen i kjøleskapet, bør den stå i romtemperatur til den er myk, før du begynner å forme den.

Pass særlig på at en pakke med ferdigkjøpt utkjevlet marsipanlokk ikke havner i kjøleskapet. Da vil marsipanlokket blir sprøtt og lett sprekke opp og gå i stykker når du skal dra det fra plasten.

Marsipanrester som har blitt harde eller tørre fordi de ikke har blitt oppbevart riktig, kan rives på rivjern og brukes som ingrediens i kaker.

 

 

 Marsipankake som "svetter"

De fleste av oss har vel opplevd problemet med at en marsipankake som settes i kjøleskapet kan blir våt og blank dagen etter. Det finnes mange tips som verserer på dette området, og noen av disse er samlet nedenfor. PS: Husk at marsipankaken smaker like godt likevel!


Tips:

Det sies at hovedårsaken til våt marsipan er kondens som oppstår i kjøleskapet. Kondens oppstår særlig når kjøleskapsdøren åpnes mange ganger. For å minimere kondensproblemet kan det være lurt å sette marsipankaken i en pappeske før den settes i kjøleskapet. Pappesker kan man få tak i konditorier/bakerier som selger hele kaker. Derimot bør du ikke ha plast rundt kaken – for det bare øker fuktighetsproblemet.

Har du ikke pappeske, bør du i alle fall sørge for at kjøleskapet holder maksimum 3-4 grader og at du åpner kjøleskapsdøren minst mulig.

Et annet tips som ofte blir nevnt i denne sammenheng er å børste litt hvetemel eller melis over marsipanlokket før det pyntes. Pass da på at det ikke er noen sprekker i marsipanlokket, ellers vil hvetemelet lage hvite striper som ikke ser så fine ut. Alternativt kan du bruke litt hvetemel eller potetmel ved utkjevlingen av marsipanen.

Også hvis du skal tine en fryst marsipankake, er det lurt å sette kaken i en pappeske. Tin kaken i kjøleskapet, slik at tineprosessen går mest mulig gradvis. Beregn minst 24 timer til denne prosessen – det er ikke noe særlig å servere en marsipankake som fortsatt er frossen inni.

Hvis marsipankaken allerede har blitt svett, hjelper det jo å avlede oppmerksomheten ved å sørge for at kaken er pyntet på en eller annen måte. Eller du kan sikte melis over kaken rett før servering.

Personlig synes jeg ikke at det gjør noe hvis marsipankaken er litt fuktig, men hvis det er VELDIG viktig for deg at marsipanlokket er helt tørt, er det beste rådet uansett å legge på marsipanlokket samme dag som kaken skal serveres.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


 

 

 

 


 

 

 

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2024
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.